Matematik

Hjælp til eksponitiel funktion

23. maj 2011 af jouper (Slettet) - Niveau: B-niveau

en person ryger hash lørdag aften kl. 20. Herved optages 28,0 mg af stoffet THC i kroppen. Mængden af THC aftager eksponentielt og dagen efter kan der måles 22,2 mg THC

a) Opstil en eksponentiel model K(x)=b*a^x som beskriver koncentrationen af THC i kroppen, hvor x er antal døgn efter indtagelsen lørdag

Nogle der kan hjælpe mig med den, b skal vel være 28 , men hvad med resten ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af mathon

                      y = 28·ax

                      22,2 = 28·a1

                             a = 22,8 / 28


Svar #2
23. maj 2011 af jouper (Slettet)

så det vil sige forskriften bliver

28*0,793^x  ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2011 af mathon

korrektion til #1

                      y = 28·ax

                      22,2 = 28·a1

                             a = 22,2 / 28 = 0,792857

                      m(x) = 28·0,792857x            

                

                   


Svar #4
23. maj 2011 af jouper (Slettet)

mange tak Mathon :)


Skriv et svar til: Hjælp til eksponitiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.