Kemi

Masse kemiopgaver

22. maj 2005 af Mads123 (Slettet)
Jeg skal til årsprøve i kemi og har derfor lavet en masse opgaver, for at på den måde at forberede mig til den. Jeg er dog stødt i nogle problemer med nogle få opgaver. Man behøver ikke at hjælpe med alle, hvis bare man kan en af dem må man gerne skrive. Håber I kan hjælpe mig :)

Det er disse jeg har problemer med:

August 1997 opgave 2
d), e)

Maj 1998 opgave 1
e)

August 1998 opgave 2
d), e)

August 2002 opgave 3
c), d), e)

August 2003 opgave 3
e)

Svar #1
23. maj 2005 af Mads123 (Slettet)

hmm måske for stor opgave, men ellers ville c), d) være dejligt at få hjælp til. :). Specielt August 2002.

Svar #2
25. maj 2005 af Mads123 (Slettet)

I må altså hjælpe mig fordi jeg kan ikke finde ud af det. Har fundet ud af nogle af dem, men der er også nogle jeg slet ikke kan.

August 2002 opgave 3
c)

August 1998 Opgave 2
c)=1.2*10^-7M

d)Beregn hvor meget dolime der skal bruges pr. kubikmeter vand for at opnå en pH-værdi på 12,0 idet temperaturen er 25 grader.
?

August 1997 opgave 2
e) Her er mit problem mere matematikken.
Jeg har fundet ud af at gennemsnit molarmassen er 116g/mol, men jeg skal have fundet ud af hvordan jeg så ved hvor meget der er procentvis af hvert stof.
Jeg tænkte at sige:
x*103+(100-x)150=116
og så giver x=30

Men hvis jeg siger:
x*150+(100-x)103=116
bliver x negativ og et mærkeligt tal :S

Håber nogle kan hjælpe mig, da jeg skal til årsprøve imorgen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2005 af frodo (Slettet)

August 2002 opgave 3
c): du har beregnet eksstinktionskoefficienten, hvorfor du kan beregne koncentrationen ud fra den målte absorbans. n=c*V, m=n*M

Svar #4
25. maj 2005 af Mads123 (Slettet)

Hmm lyder rigtigt, men kan slet ikke overskue opgaven. Altså gælder absorptionsspektret for begge stoffer?
Koncentrationen er for Fe2+, men stoffet er noget helt andet. Og hvordan beregner man antallet af jern(III)ioner, som er indeholdt i ét ferritin-hulrum.

Sry for min uvidenhed :|

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2005 af frodo (Slettet)

det du måler er absorbansen for det kompleks imellem A og Fe(II). I jernkomplekser, er der som regel kun 1 jernatom, så du kan altså ved at finde stofmængden af komplekset direkte anvende dette som et mål for Fe(II). Dette kan du så halvere, hvorefter det er et mål for ferritins jernforbindelse

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2005 af frodo (Slettet)

resten af massen af det du opløser, må da være Ferritin

Svar #7
25. maj 2005 af Mads123 (Slettet)

0.98=E_y*[Fe2+]<=>[Fe2+]=0.98/E_y

n_Fe2+=[Fe2+]*0.100L

m=n_Fe2+*879,7g/mol

det ganges med 10.
Kan du forstå det? Og er det overhovdet rigtigt? Har på fornemmelsen det ikke er :/

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2005 af frodo (Slettet)

10?

Svar #9
25. maj 2005 af Mads123 (Slettet)

Du får massen i gram. For at regen det om til mg ganger du med 1000. Men fordi det er per ml, skal man dividere med 100.
Giver 10.

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. maj 2005 af frodo (Slettet)

sorry.. Havde lige noget jeg skulle. ;D

du skal ikke gange, eller dele med noget som helst. Du får direkte en stofmængde af Fe2+, som er lig n(Fe3+)=9*n(jernforb.)
deraf finder du massen i de 2 mL, hvorefter du kan finde massen i 1 mL

Svar #11
25. maj 2005 af Mads123 (Slettet)

np :)

n(Fe2+)=n(Fe3+) det er jeg med på.
Men hvad mener du med 9*n(jernforb.)?
Resten er jeg vidst også med på.

Men hvordan beregner jeg antallet af jern(III)ioner i et ferritin-hulrum?

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. maj 2005 af frodo (Slettet)

når du har n(Fe3+) ved du, at der er 9 jern-atomer pr. jernforbindelse (orker ikke at skrive den lange formel op)

Dvs at du nu har n(jernforbindelse), som du da finder massen af ved at gange med molarmassen.

antallet af jernatomer pr Ferritin, findes ved at dele n(Fe3+) med n(ferritin)

Svar #13
25. maj 2005 af Mads123 (Slettet)

0.98=E_y*[Fe2+]<=>[Fe2+]=0.98/E_y

n_Fe2+=[Fe2+]*0.100L

n_Fe2+=9*n_(langformel)

m_(langformel)=(n_Fe2+/9)*M_(langformel)

Rigtigt?

Og hvordan finder jeg n_ferritin?

Brugbart svar (0)

Svar #14
25. maj 2005 af frodo (Slettet)

ja.. det er korrekt. Du har nu massen af jernforbindelsen. Og dette trækker du fra massen, der er opløst, hvilket da er massen af ferritin

Svar #15
25. maj 2005 af Mads123 (Slettet)

hmm vent, det skal vel lige deles med 2, da jeg skal finde det pr. mL, ik?

1,142-(det jeg får)?

Bare lige for at sikre mig det er rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #16
25. maj 2005 af frodo (Slettet)

jo der skal deles med to.. hvad er 1,142?

Svar #17
25. maj 2005 af Mads123 (Slettet)

og skal der ikke også gange med 1000 så jeg får det i mg.
1,142mg for startopløsningen på 2 mL.

Brugbart svar (0)

Svar #18
25. maj 2005 af frodo (Slettet)

ja, det er da korrekt nok, men det skal du ikke bruge. Du kan jo bare udregne massen af jernforbindelse i den ene mililiter i stedet

Svar #19
25. maj 2005 af Mads123 (Slettet)

Ja okay tror jeg er med.
Du ved tilfældigvis ikke hvordan de andre løses? :)

Brugbart svar (0)

Svar #20
25. maj 2005 af frodo (Slettet)

hvilken skal vi tage?

Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.