Kemi

Hjælp til kemiske betegnelser

25. maj 2011 af Sparklebunny (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg skal op til kemi eksamen, og jeg kunne rigtig godt tænke mig en liste over de forskellige stoffer/molekyler eller hvad de hedder. Ja jeg har slet ikke styr på det. Tænkte noget i stil med:

H20 = Vand 
*** = eddikesyre 
osv.
osv. 

En der ved hvor sådan en liste findes? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2011 af vejgeh (Slettet)

Vand og eddikesyre er trivialnavne, dvs. nogle navne som stammer fra før man fik systematiseret navngivningen af kemiske stoffer. Har ingen idé om om der findes en brugbar liste et sted, men ellers kommer meget af det med tiden.

Alternativt til fx eddikesyre kan du jo bruge dets systematiske navn, som er ethansyre. Når du først har lært metodikken, kan du nemt navngive (så godt som) alle kemiske forbindelser. Trivialnavnene findes kun på en meget lille gruppe stoffer, og jeg vil anbefale dig at lære den metode i stedet. Som sagt, trivialnavnene lærer man med tiden..


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2011 af PoKulaKi (Slettet)

Det findes ifølge wikipedia omkring 30 millioner identificerede kemiske forbindelser, så ville være en ret lang liste.   


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det bedste du kan gøre er ganske enkelt at lære at navngive og tegne op, og så slæbe en databog med til eksamen. Databogen indeholder som regel de kemiske forbindelser de kan finde på at spørge om.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2011 af khemisto (Slettet)

H2O = Vand

HCl= saltsyre

CH3COOH= edikkesyre

HNO3= salpetersyre


Svar #5
27. maj 2011 af Sparklebunny (Slettet)

 Tusind tak for svarerne allesammen! 

Jeg har bare prøvet det der navngivning, det er mega svært - men jeg vil prøve, skal bare op til eksamen her d. 6.

Men tænkte nu mere sådan som khemisto har svaret - sådan en lille overordnet liste over de vigtigste.. Fordi selvom jeg kan navngive dem, ved jeg jo ikke hvilket dagligdagstof det er :P Men tak :D 


Skriv et svar til: Hjælp til kemiske betegnelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.