Matematik

isolering af R i cylinderrør

26. maj 2011 af Vinstrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej alle,

Hvordan isolere man: R i formlen: v=pi*h*(R2-r2

Hvis jeg skal kune bruge svaret til noget - bliver jeg nød til at have det linje for linje - med forklaring på hvad der er gjordt (samt evt. hvad regnereglen hed). Jeg går i 1. g - så undgå at bruge "højere kompetente ord" ;)

I øvrigt - hvis nogle kender til programmet Maple... Kan man ikke få den til at isolere og vise mellemregningerne? - hvis nogle ved det, ville jeg juble ved et tilbagesvar:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 Divider med π * h på begge sider, læg r2 til på begge sider og tag til sidst kvadratroden på begge sider.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

At få programmer eller andre til det lærer du ikke en pind af. Du kan lige så godt lære det fra bunden :)

v = pi*h*(R2-r2)

Hvad er det allerførste du vil gøre?


Svar #3
26. maj 2011 af Vinstrup (Slettet)

#Dulugtergrimt, det du skrev har du fuldstændig ret i!

Min plan var heller ikke at bruge programmet konstant, men mere for at få en på rette kurs. Jeg tror også man kan få meget ud af at se matematik stykker igennem - og lærer af det!

Programmet skal med andet ord ikke bruges til snyd - men mere som en virtuel lærer.

Det der forvirrede mig i opgaven var h*(...), hvor jeg normalt har lært =hR+hr


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 #3:

Det er også rigtigt, men det hjælper dig ikke at gange ind i parentesen her.


Skriv et svar til: isolering af R i cylinderrør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.