Matematik

Q-værdi, er det rigtigt regnet?

26. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

22382 Ra -> 146C + 20982 Pb 

Q = dm * c2 

hvor dm er ændringen i massen (massefor-masseefter) 

er ovenståede rigtig forstået? 

i min bog står sådan, men i formel samling står Q=(- masseefter - massefor)*c2

hvis jeg bruger den formel fra min, altså Q = dm * c

får jeg Q = 1.39*10-10 J


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der står vel ikke Q=(- masseefter - massefor)*c2 med minus ved begge masser? Der er tale om en forskel i masser, hvis energiækvivalens frigøres som energi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2011 af guddar (Slettet)

Se her:

Frividen.dk

http://www.youtube.com/watch?v=uy6X6Ifio5I&feature=player_embedded


Svar #3
26. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

der står: Q = (-deltam)*c2

tak tjekker lige dit link, guddat


Svar #4
26. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

 af videoen forstår jeg at 

jeg skal trække den massefør fra masseefter

altså det omvendte af hvad jeg har lavet. 

men det er underligt at det i FYSIKABBOGEN 2 står 

Q = (massefor-masseefter) * c2


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis der frigives energi, er massen før jo større end massen efter, hvorfor man får et positivt dm ved at beregne
mfør - mefter .


Skriv et svar til: Q-værdi, er det rigtigt regnet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.