Fysik

Q-værdi, hvilken metode er rigtigt

26. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

22382 Ra -> 146C + 20982 Pb

Q = dm * c2

hvor dm er ændringen i massen (massefor-masseefter)

er ovenståede rigtig forstået?

i min bog står sådan, men i formel samling står Q=(- masseefter - massefor)*c2

hvis jeg bruger den formel fra min, altså Q = dm * c2

får jeg Q = 1.39*10-10 J


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Se din anden tråd med samme indhold.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2011 af monasweat (Slettet)

 så er det bare at du ser: 1.29*10^-10J/c^2 hvor c konstant som er lyseshastigheden=3,00*10^8m/s


Svar #3
26. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

 monasweat.. ???? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Tror du ikke din formelsamling mener:

Q = -(mefter - mfør)*c2?

Det giver det samme som din metode, men er - i princippet - mere korrekt.


Svar #5
26. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

#4 

Jo det er det der står i formelsamlingen, som du skriver. 


Skriv et svar til: Q-værdi, hvilken metode er rigtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.