Matematik

er du nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg løser den

26. maj 2011 af eliat (Slettet) - Niveau: B-niveau

 to funktioner

F(x)=√x og g(x)= x²+x-2

bestem Dm for den sammesatte funktion f(g(x))=(f•g)(x)?

jeg har prøvet at regne det men ved ikk om det er rigtigt lavet..

f(g(x))=f(x²+x-2)=√(x²+x-2) =(f•g)(x)

nu skal jeg bestemme en ligning for tangenten til grafen for f(g(x)) i p (2.f(g(2))?

Y=f¨(xo)(x-xo)+f(xo)

jeg kender formlen til den med ved ikk helt hvad jeg skal gøre først ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er det korrekte udtryk for den sammensatte funktion fºg . Definitionsmængden for fºg er mængden af de x, for hvilke funktionsudtrykket har mening. Her drejer det sig om, at argumentet til kvadratroden skal være større end eller lig med 0.

Beregn den afledede af (fºg)(x) og indsæt det i tangentligningen med x0 = 2 .


Svar #2
26. maj 2011 af eliat (Slettet)

 kan du hjælpe mig med at udregne den (f•g)(x) den afledte funktion kan ikk helt finde du af det .. jeg brugte produkt reglen (f•g)(x)=f¨(x)*g(x)+f(x)*g¨(x) jeg fik det til 7*x²+x-2/2*√(x)

og ved ikke om jeg er på det rette vej?

kan du uddybe


Svar #3
26. maj 2011 af eliat (Slettet)

 #2 vores f(g(x))= √(x²+x-2)

 kan du hjælpe mig med at udregne den (f•g)(x) den afledte funktion kan ikk helt finde du af det .. jeg brugte produkt reglen (f•g)(x)=f¨(x)*g(x)+f(x)*g¨(x)=1/2√(X)*(x²+x-2)+√(x)*(2x)= 5x²+x-2/2*√(x)

og ved ikke om jeg er på det rette vej?

kan du uddybe


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2011 af AskTheAfghan

Hvis...

        ... så er differentialfunktionen (formlen nr. 1):

Du ved, at..


        ....hvor differentialfunktioner er..



Tal indsat i formlen nr. 1:

Du bestemmer en ligning for tangenten til grafen for f(g(x)) i P(2;f(g(2)) , x0=2:


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2011 af AskTheAfghan

#4

Sry, her er de rigtige differentialfunktioner...



Tal indsat i formlen nr. 1:


Svar #6
26. maj 2011 af eliat (Slettet)

tuusiiiiin taaaaaaak sødt af diig  ..når du er så god gider du ikk hjælpe mig inden eksamen :S hvis du bor i kbh?


Skriv et svar til: er du nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg løser den

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.