Matematik

Bevis at der er en fordoblingskonstant?

28. maj 2011 af littlejohnn (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hey!
Min lærer skriver i vores dispositioner til eksamen ved eksponentiel vækst.
Bevis: At der er en dordoblingskonstant: formlerne for fordoblingskonstanten-Find T når du kender a, find a når du kender T.
Jeg er med på beviset for formlen til fordoblingskonstanten, og hvordan jeg finder T når jeg har a og omvendt.
Men jeg er ikke med på hvordan man beviser, at der "er/findes" en fordoblingskonstant? -Kan det passe jeg skal bevise det på B niveau?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2011 af NejTilSvampe

 altså, hvis du kan bevise at formlen er rigtig, så har du vel også bevist at den findes.

Det går jo ud på at isolere konstanten T_2 i 

f(x0 + T_2) = 2f(x0)

og vise at det gælder for alle x0.


Svar #2
28. maj 2011 af littlejohnn (Slettet)

 hmm, ja okay....Jeg er med på fordoblingskonstanten gælder for alle x0? men ja hvorfor gør den egenligt det?
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. maj 2011 af NejTilSvampe

 fordi T_2 er uafhængig af x0


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. maj 2011 af littlej (Slettet)

Er det nok, at sige? Jeg viser jo ikke at den gælder for alle x0, jeg siger jo bare den gør?:P


Brugbart svar (2)

Svar #5
28. maj 2011 af NejTilSvampe

 det kan du jo se ud fra ligningen.

T_2 = ln(2) / ln(a) 

hvor står der x0 her? - ingen steder, ergo T_2 er uafhængig af x0.


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. juni 2011 af jokke223 (Slettet)

 t2= log(2) / log(a)
Da log(2) er en konstant, og log(a) er en konstant for den pågældende funktion, må venstresiden også være en konstant for den graf. Derfor virker den på alle x0 :) 


Skriv et svar til: Bevis at der er en fordoblingskonstant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.