Matematik

Den naturlige logaritmefunktion ln(x)

29. maj 2011 af yaali (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Heey..

Er der nogen der kan forklar mig hvad den naturlige logaritmefunktion er??

og differentiation af den naturlige logaritmefunktion, ln(x)???


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er flere måder, hvorpå den naturlige logaritmefunktion ln(x) kan defineres. En definition er

ln(x) = 1∫x (1/t) dt , for x > 0 .

Det fremgår heraf, at (ln(x))' = 1/x

Den naturlige logaritmefunktion er den omvendte funktion til eksponentialfunktionen ex .

Den naturlige logaritmefunktion opfylder regnereglen ln(ab) = ln(a) + ln(b) for alle a,b > 0 .


Skriv et svar til: Den naturlige logaritmefunktion ln(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.