Matematik

nogen kan fortælle mig om det er rigtigt eller ej?

29. maj 2011 af eliat (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion f er givet ved foreskrift f(x)=2x²-4x+1.

bestem en ligning for tangenten til grafen for punktet P(2,f.(2))..

det jeg gjorde er bare at sige f(x)=2ax+b=2*2*2-4=4

y-2=4(x-2)⇔y=4x-6..

har jeg regnede rigtigt???

og hvis det er forkert kan i uddybe det


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2011 af littlej (Slettet)

 Brug formel for tangentensligning:
y = f '(x0)*(x-x0)+f(x0)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2011 af AskTheAfghan

Det er næsten rigtigt, hvad du har gjort - og du glemte at sætte et apostrof-tegn på :o)

      hvis f(x) = ax2 + bx + c        , så er f '(x) = 2ax + b

      ... da f(x) = 2x2 - 4x + 1        ,  så er f '(x) = 2·2x - 4    ⇒    4x - 4

    y - f(x0)   =   f '(x0)·(x-x0)       ⇔       y - f(2)   =   f '(2)·(x-2)       ⇔      y - 2   =   4(x-2)      ⇔      y   =   4x - 7

     ... hvor f(2) = 2·22 - 4·2 + 1 ⇒ 2         ,   og    f '(2) = 4·2 - 4 ⇒ 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

# 0 og # 2

Til trods for at I begge har regnet med f(2) = 2, hvilket er forkert, idet f(2) = 1,

har # 3 alligevel ramt det rigtige 7-tal i den færdige tangentligning


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2011 af AskTheAfghan

#3 .. Godt, du er vågen :o)    ... (selv om klokken er mange)..


Skriv et svar til: nogen kan fortælle mig om det er rigtigt eller ej?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.