Matematik

altid ligninger der er problemet :D

30. maj 2011 af bonzy (Slettet) - Niveau: 8. klasse

tror aldrig jeg bliver super god til ligninger,nogle der kan guide mig lidt her..

jeg har prøvet sådanne

Vi løser ligningsproblemet
3x² - x (3x – 4) = 16 + 2x
Vi ganger parantesen ud først
9x – 3x + 4x = 16 + 2x
Vi forsøger så at isolere x på venstre side
9x – 3x + 4x – 2x = 16
Vi udregner så
8x = 16
x = 2


Vi kontrolere ligningen ved at indsætte værdien
3 * 2² - 2 (3*2-4) = 16 + 2 * 2
Vi ganger parantesen ud først
3 * 4 – 2 (6 -4) = 16 + 4
12 – 12 + 8 = 20
8 = 20
 

men det ser jo så ikke helt rigtig ud, nogle der kan give mig en hint hvor jeg failer :)

Hader ligninger ^^

Tak for hjælpen hvis nogle har lyst


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2011 af MieKristensen (Slettet)

Der går noget galt allerede idet du ganger parentesen ud. HUSK fortegn!

3x² - x (3x – 4) = 16 + 2x =>
3x2-3x2+4x = 16+2x  

Og så kan du selv derfra..

HUsk at -x*-4 giver +4x :) Ellers tror jeg du gør det rigtigt derfra..


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. maj 2011 af mathon

                       3x² - 3x2 + 4x = 16 + 2x

                       4x = 16 + 2x

                       2x = 16

                       x = 8

prøve:                     venstre side                  højre side
                             3·8² - 8 (3·8 – 4)                16 + 2·8

                             3·64 - 8·20                            32

                              192 - 160                              32

                                    32                                   32


Svar #3
30. maj 2011 af bonzy (Slettet)

super, takker for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2011 af over9000 (Slettet)

#0

3x2 er IKKE lig 9x!


Skriv et svar til: altid ligninger der er problemet :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.