Matematik

Eksamensspørgsmål: funktioner - vækst

31. maj 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej studieportalen.
Jeg skal snart op i mundtlig matematik, og jeg har problemer med at svare på dette eksamensspørgsmål:

Gør rede for typiske karakteristika ved tre forskellige matematiske udviklinger:
f(x)=ax+b
g(x)=ba^x
h(x)=bx^a
Bevis for mindst to af disse udviklinger, hvordan man ud fra to kendte punkter på grafen bestemmer de konstanter, der indgår i funktionen.
Giv en vurdering af, hvorvidt de vedlagte data kan siges at stamme fra en udvikling af typen g(x).
Diskuter anvendelser af mindst en af udviklingerne.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at søge lidt her på Portalen, eller kig i matematikforumet fra de sidste par uger, for det emne er blevet diskuteret utallige gange her.


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. maj 2011 af Studieguruen (Slettet)

Bestem i alle tilfælde funktionstilvæksten. Absolut eller relativ tilvækst. Argumenter for hvordan udviklingen ser ud, når den uafhængige variabel x får tilvæksten 1.

Lineær funktion:

Du finder hældningen ved at trække de to ligninger fra hinanden.

Eksponential- og potensfunktion:

Du finder værdien a ved at dividere de to funktioner med hinanden. Ret linje i et semilogaritmisk koodinatsystem (eksp.), ret linje i et dobbeltlogaritmisk koord. system (potens) .

Inddrag bevis for fordoblingskonstant.


Svar #3
01. juni 2011 af zuku (Slettet)

 Jeg synes bare ikke rigtig jeg kan finde noget om det her konkret på potalen. Har I et link?


Skriv et svar til: Eksamensspørgsmål: funktioner - vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.