Matematik

Ekspontielle funktioner

04. juni 2011 af mrDS (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har fået oplyst 4 ekspontielle funktioner, og jeg har søgt mange steder uden at finde ud af hvordan jeg skal finde ud af dette! 

Jeg skal finde ud af hvilke funktioner der høre til hvilke grafer, funktionerne hedder: f(x) = 2*1,2^x , f(x) = 2*1,8^x , f(x) = 2*0,2^x , f(x) = 2*0,8^x.

Mine spørgsmål er følgende:
1. Hvordan finder man ud af hvilke grafer der høre til hvilke funktioner?

2. Er der mere der kan bygges op på, på dette emne?

3. Tak for hjælpen på forhånd :-)

- Det er forresten til en emneopgave, der aldrig blev lavet færdig

                   


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2011 af peter lind

Du kan beregne nogle funktionsværdier og se hvad der passer. Nemme værdier er x = 0 og x=1


Svar #2
04. juni 2011 af mrDS (Slettet)

 Som sagt forstår jeg ikke emnet, så tror ikke svaret er nogen gavn :) Men tak


Svar #3
04. juni 2011 af mrDS (Slettet)

 Derudover: Hvordan løses denne ligning 3,38 = 2· 1,3 ^x


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. juni 2011 af peter lind

Divider ligningen med 2 og tag derefter logaritmen på begge sider af ligningen.


Skriv et svar til: Ekspontielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.