Fysik

Hvor bruges 1,4 når man skal finde den effektiveværdi (vekselstrøm)

06. juni 2011 af drJones95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hey, jeg har undret mig over hvis den maksimale værdi er ligmed 7 og man skal finde den effektive værdi hvorfor man bruger 1,4. Er der nogle der har svaret på det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2011 af BabseBritta (Slettet)

Ligningen/sammenhængen skrives som: Umaks= √2 * Ueffektiv  (√2 er jo næsten det samme som 1,4)

Ved hjælp af denne ligning kan du fx bevise, at 230V (vekselpændings) maksimale værdi er ca. 325 --> Umaks= √2 * 230.

Hvis derimod kun kender den maksimale værdi, skal du bare dividere med √2 (1,4) for at finde den effektive værdi.

7 = √2 * Ueffektiv

--> (7) / (√2) = Ueffektiv = ~ 4,95V


Skriv et svar til: Hvor bruges 1,4 når man skal finde den effektiveværdi (vekselstrøm)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.