Matematik

Eksponentiel og potens funktion

06. juni 2011 af STXstudent (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad er vigtige egenskaber for henholdsvis potens og eksponentialfunktioner? 

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2011 af Technology (Slettet)

altså basalt set så er forskellen på disse to:

ekspontial: y=b·a^x

Den er logaritmisk på y aksen og "almindelig" på x aksen, dermed får man en procent-tal funktion

en potentiel funktion er en y=b·x^a

Den er logaritmisk på begge akser, nem at forveksle og kaldes en procent procent funktion. hvis du har behov for at vide hvordan man finder frem til hhv a og b værdierne siger du til!


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. juni 2011 af Tyrael (Slettet)

Eksponentiel:

Δy = f(x+Δx)-f(x) = b·ax+Δx = b·ax·aΔx = aΔx·(b·ax) = aΔx ·f(x)

Når den uafhængige variable vokser med en bestemt størrelse Δx, vokser den afhængige variable med en bestemt procent (aΔx-1)·100%

Potens:

Δy = f(x·k) = b·(k·x)a = b·ka·xa = ka·(b·xa) = ka·f(x)

Når den uafhængige variable vokser med en bestemt procent, vokser den uafhængige variable med en bestemt procent. 

 


Skriv et svar til: Eksponentiel og potens funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.