Matematik

Bevis for areal af parallellogram

09. juni 2011 af c0hzei (Slettet)

sætning:

Arealet af det parallelogram, der udspændes af vektorA og vektorB og er bestemt ved:


 Apara = |det (vektorA, vektorB| = ||vektorA|*|vektorB|*sinv|
 

Den generelle formel for arealet af parallellogram er: A = h*g

Hvis vi tegner to vektorer som er udspændt af vektorA og vektorB, så kan vi danne et parallellogram.

Det gælder nu:

Apara=h*g = |vektorA|*h. (1)

Hvis vi danner en retvinklet trekant i parallellogrammet, så kan vi få et udtryk for h.

får så:

sin(v)=h / |vektorB| (=) h = sin(v) * vektorB , hvor sin(v) er vinklen mellem de to vektorer. vi indsætter nu h i vores (1)

Apara = |vektorA|*|vektorB|*sin(v)

Har jeg så bevist sætningen? eller mangler jeg noget, da jeg faktisk ikke har kommet ind på determinans overhovedet.?

Apara = | (vektorA x vektorB| = ||vektorA|*|vektorB|*sinv| er det ikke den korrekte sætning? så gælder beviset.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2011 af mette48 (Slettet)

Prøv at læse i din bog, hvilket bevis der bruges der.


Skriv et svar til: Bevis for areal af parallellogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.