Matematik

hjælp med at bevise...

13. juni 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hvis f (x) og g(x) har stamfunktionerne F(x) og G(x) , så gælder:
(2a) f (x) + g(x) har stamfunktionen F(x) + G(x) .
(2b) f (x) − g(x) har stamfunktionen F(x) −G(x) .
(2c) k ⋅ f (x) har stamfunktionen k ⋅ F(x) .

jeg har vist de første to vha. intefrationsprøven, men hva dmed den sidste?


Svar #1
13. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

(k * F(x)) ' = k * F(x) ' = k * f(x) 

er ovenstående rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2011 af mathon

    (k·F(x)) ' = k·(F(x)) ' = k·f(x)

     k·F(x) er således en stamfunktion til k·f(x), hvis F(x) er en stamfunktion til f(x)


Svar #3
13. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

#2 okay, tak for det :) 

jeg tænkte på at når man differentierer en konstant, smider den jo væk. men jeg har tidligere under "differentialregning" vist at k * f(x) = k * f '(x) 


Skriv et svar til: hjælp med at bevise...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.