Matematik

Funktion

14. juni 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1. En funktion f er bestemt ved:

f ( x ) = e^-x ( 2x+3 )

Beregn koordinaterne til det punkt hvor funktionens graf har en vandret tangent.

Opgave 2.

Der er givet en ligning ved :

( 1/2 ) ^(1/5) = e^-2x

Beregn uden lommeregner

Er der en der kunne hjælpe mig med dem her... ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Løs ligningen f'(x) = 0 , hvor f(x) = e-x · (2x + 3) .

2. Løs ligningen ved at benytte, at ab = eb·ln(a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2011 af peter lind

opgave 1. Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0

Opgave 2. Tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet.

Løsningen må udtrykkes ved logaritmefunktionen


Svar #3
14. juni 2011 af Sps9999 (Slettet)

1. Så må tangenten . være x = 0 , den eneste måde ligning kan give 0, er vel hvis x er 0.

2. kunne evt. vise hvordan den så ser ud.

ln og e. spiser hinanden..

Så kunne den hedde.

0,87 = -2x

- 0,87 / 2x

x = 0,435  ??


Svar #4
14. juni 2011 af Sps9999 (Slettet)

1. eller. x =  -1,5


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

1. Man skal først bestemme f'(x) . Man får f'(x) = -e-x·(2x+3) + e-x·2 = e-x(-2x-1) = -(2x+1)·e-x .
Ligningen f'(x) = 0 bliver da

-(2x+1)·e-x = 0 ⇒ 2x+1 = 0 ⇒x = -(1/2)

2. Her er ligningen (1/2)1/5 = e-2x , der omskrives til

e(1/5)·ln(1/2) = e-2x , hvoraf vi ser

-2x = (1/5)·ln(1/2) = -(1/5)·ln(2) , hvoraf

x = ln(2) / 10


Svar #6
14. juni 2011 af Sps9999 (Slettet)

Oki tusind tak....


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.