Kemi

Spørgsmål om formler og navne

16. juni 2011 af JustMyName (Slettet)

 I formlen 3 H2O er der: 2 eller 3 eller 4 eller 6 oxygenatomer?

I formlen 3 H2O er der i alt: 3 eller 4 eller 6 eller 5 eller 9 atomer?

I formlen H2SO4 er der i alt: 3 eller 4 eller 5 eller 6 eller 7 atomer?

Jeg er helt lost. Kan man det regne det ud på en måde? Hvis ja, gerne trin for trin :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2011 af BabseBritta (Slettet)

3* (1) O = 3

(3*2 H-atomer) + (3 O-atomer) = 9  

2 H'er, 1 S og 4 O'er = 7 atomer i alt. 


Svar #2
16. juni 2011 af JustMyName (Slettet)

 Hvorfor lige pludselig 3 O-atomer i den anden, og kun 1 O-atom i den første?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2011 af BabseBritta (Slettet)

Der er både 3 Oxygen-atomer i nr. 1 og 3 Oxygen-atomer i nr. 2. 

 
 


Skriv et svar til: Spørgsmål om formler og navne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.