Matematik

normerede andengradsligninger

16. juni 2011 af face007 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bevis løsningsformlen for normerede andengradsligninger.


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. juni 2011 af mathon

                         x2 + ax + b = 0

                         (x + (a/2))2 - (a/2)2    +  b = 0

                         ((x + (a/2))2 = (a/2)2 - b

                         x + (a/2) = ±√((a/2)2 - b)

                         x = -(a/2) ± √((a/2)2 - b)

.

hvis en reduceret, ordnet og normeret andengradsligning har rødder/rod,

kan disse/den beregnes som halvdelen af koefficienten til x med modsat fortegn ± kvadratroden af samme størrelses kvadrat efterfulgt af ligningens sidste led med modsat fortegn.


                      


Svar #2
16. juni 2011 af face007 (Slettet)

tusind tak :)


Skriv et svar til: normerede andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.