Matematik

a's og b'a betydning for monotoniforhold..

18. juni 2011 af Yow! (Slettet) - Niveau: A-niveau

dif.ligningen y' = y(b-ay)

det er et eller andet med at man skal se på fortegnet på højreside af lighedstegnet, men er ikke helt med på hvad man skal se på helt konkret...

DER STÅR INTET I MIN BOG!!! INGENTING!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2011 af kieslich (Slettet)

Lad y > 0,     hvis b > a*y så er y(b-a*y) >0  og så er y' >0 og dermed er y voksende.

er b < ay er y(b-ay) < 0    =>   y' < 0 og så er y aftagende


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2011 af mathon

          y = (b/a)/(1+C·e-bx)

          ay = b/(1+C·e-bx)

          y ' = ((b/a)/(1+C·e-bx))·(b - b/(1+C·e-bx)  =  (1/a)·(b/(1+C·e-bx))2


Skriv et svar til: a's og b'a betydning for monotoniforhold..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.