Kemi

hjælp til reaktioner

20. juni 2011 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: C-niveau

 2 C8H18 + 25 02 ? 16 CO2 + 18 H2O = Fuld forbrænding af en kulbrinte.
2 C8H18 + 16 O2 ? 16 CO + 18 H2O = Partiel forbrænding af en kulbrinte
C6H12O6 + 6 O2 ? 6 CO2 + 6 H2O = Fuld forbrænding af et kuldyhrat.

Nogen der kan beskrive disse tre reaktioner grundigt, og beskrive hvad de forskellige tegn betyder :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juni 2011 af Jmjohansen (Slettet)

 dine spørgsmålstegn er reaktionspile

den første er en fuldstændigforbrænding. dvs. oxidation af C og H til højeste oxidationstrin

den næste er en partiel forbrænding dvs. delvis oxidation af C og H, sker som regel under iltfattig termisk transformering

den sidste er den samme som den første, blot med et kulhydrat som brændsel i stedet for en kulbrinte


Svar #2
20. juni 2011 af crisronaldo (Slettet)

 mange tak! du for nice!


Skriv et svar til: hjælp til reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.