Biologi

Mandens sædcelle produktion

21. juni 2011 af nikolineS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et spørgsmål jeg ikke kan finde ud af : 

Diskuter hvad der kunne ske med mandens sædcelle produktion, hvis han får østrogen i blodet. 

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2011 af Dulugtergrimt

Øget østrogen-indhold (eller lignende stoffer). De her stoffer kan findes i rigtig, rigtig mange forskellige ting nu til dags. Østrogen binder sig til receptorer i hypotalamus -> negativt feedback for østrogen og testosteron -> LH og FSH i blodet falder -> Nedsat sædproduktion.

og/eller

Østrogen kan ødelægge DNA'et i cellerne. Tænk på, at sædcellernes stamceller deler sig rigtig ofte, for at holde trit med produktionen. Jo oftere en celle deler sig, jo mere følsom er den over for mutationer i DNA. Medfører eventuelt misdannede celler (som kan give syge fostre).

En yderligere diskussion vil eventuelt være, hvor man finder østrogener. Det gør man for eksempel i den plastik der er omkring forskellige fødevarer. Vi risikerer altså at få en østrogen-"overdosis" ind med ske. Bogstaveligt talt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2011 af vejgeh (Slettet)

Jeg vil bare gerne lige tilføje min personlige kæphest, som jeg synes er overset: problematikken i mange lægers uhæmmede ordinering af p-piller til piger, som reelt ikke har brug for det, men tager dem for komfortens skyld. Det meste af den østrogen, som pillerne indeholder, ryger direkte ud med urinen, og på den måde videre i vores drikkevand.

De fleste af disse stoffer har ikke synderligt god naturlig nedbrydning, så der vil ske en ophobning i drikkevandet, hvilket selvfølgelig er problematisk.


Svar #3
21. juni 2011 af nikolineS (Slettet)

 1000 tak! 

Ved du tilfældigvis hvilken betydning det har at have kendskab til blodtypernes genetik? 


Skriv et svar til: Mandens sædcelle produktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.