Matematik

Vinklen mellem 2 vektorer

21. juni 2011 af 215 (Slettet)

 Beviset her..
Jeg er lidt i tvivl, vektor f er det linearkombination af e og tværvektor e.. men hvorfor ganges det med cos(v) og sin(v).. er det konstanten som den formindskes med eller ?..

Jeg forstår heller ikke udregningen derefter hvorfor prikkke, fordi at a * b = længde a og b * cos(v).. men der får jeg jo ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2011 af mathon

for projektionen af

          vektor a på vektor b har du

                                                                 |ab| = |a|·cos(v) = a·(b/|b|)  =  a b / |b|
og
                                                                      cos(v) = (a b) / (|a|·|b|)


Svar #2
21. juni 2011 af 215 (Slettet)

 se vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo en fortsættelse af din anden tråd.

Man betragter to enhedsvektorer e og f og ønsker at bestemme vinklen v mellem de to vektorer. Man benytter e og ê som basisvektorer og har så

f = cos(v) e + sin(v) ê

Prikker man med e , får man så

e·f = cos(v)


Svar #4
21. juni 2011 af 215 (Slettet)

 men forstår nemlig ikke hvorfor den giver cos(v).. og hvorfor vektor f er delt op i komposanterne cos(v) og sin(v), for vektor og ikke en vektor med en hvis længde ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Fordi vektorerne e og f jo antages at være enhedsvektorer. Hvis man har to mere generelle vektorer a og b, har man så sat e = a/|a| og f = b/|b| .

v er så vinklen mellem e og f, og ved hjælp af enhedsciklen har man så den givne opløsning efter e og ê .


Svar #6
21. juni 2011 af 215 (Slettet)

 Det forstår jeg ikke.. hvordan får a/IaI?..


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Vektoren a/|a| er jo en enhedsvektor parallel med a .


Skriv et svar til: Vinklen mellem 2 vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.