Matematik

Hvad er Bernoulli sansynligheds lov?? Plz

01. juli 2011 af BrainStorm (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvad er Bernoulli sansynligheds lov?? Plz


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juli 2011 af peter lind

Der tænkes formodentlig på Bernoulli forsøg eller Bernoulli fordeling.

Det er et forsøg, der har 2 mulige udfald, så sandsynligheden for det ene udfald er p og det andet udfald er 1-p. Frekvensfunktionen bliver P(X=x) =   px(1-p)1-x x = 0 eller x= 1

Foretages flere sådanne forsøg får man binomialfordelingen.


Svar #2
01. juli 2011 af BrainStorm (Slettet)

Kan Du give en ekempel på brug af formlen?


Svar #3
01. juli 2011 af BrainStorm (Slettet)

Kan Du give en ekempel på brug af formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juli 2011 af Madsst (Slettet)

 Bernoulli's lov er det man også kalder store tals lov: 

http://en.wikipedia.org/wiki/Law_of_large_numbers


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. juli 2011 af peter lind

Kast med en terning. Sandsynligheden p for at få en sekser er 1/6. Sandsynligheden for ikke at få en sekser er 1-1/6 = 5/6. Frekvensfunktionen bliver f(x) = P (X = x) = (1/6)x*((5/6)1-x hvor x = 1 tolkes som en sekser og x= 0 tolkes som ikke en sekser. f(1) = (1/6)1*((5/6)1-1 = 1/6, f(0) = (1/6)0*((5/6)1-0 = 5/6


Skriv et svar til: Hvad er Bernoulli sansynligheds lov?? Plz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.