Kemi

Tænk selv opgave

19. juli 2011 af uiouio (Slettet) - Niveau: C-niveau

I naturen findes der to isotoper af chlor nemlig 35CI og 37CI. Grundstoffet chlor har atommassen 35,5 u. Beskriv den procentvise isotopfordeling i nauren.

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juli 2011 af mathon

                    x % 35Cl

                   (100-x)% 37Cl

hvoraf
                   af 100 atomers gennemsnitlige masse
                       er
                                    ((x·35 + (100-x)·37 ) / 100 = 35,5

                                    35x - 3700 - 37x = 3550

                                    -2x = -150

                                     x = (-150) / (-2) = 75

dvs
 

                    75 % 3517Cl

                   (100-75)% 37Cl = 25 % 3717Cl


 


Svar #2
19. juli 2011 af uiouio (Slettet)

hm...


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juli 2011 af exutu (Slettet)

Prøv at sige:

differensen på de 2 isotoper: 37-35=2

resultat minus den laveste: 35,5-35= 0,5

0,5/2= 25 %

altså er 25 % på 37Cl og 75 % på 35Cl


Svar #4
23. juli 2011 af uiouio (Slettet)

Hvorfor skal jeg sige resultatet minus den laveste?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. juli 2011 af mathon

        ...mængdeforholdet er det omvendte af afstandsforholdet til middelmassen...

                          mængder                            afstande:
                               m1                      37
                                                                             1,5
                                                          35,5
                                                                             0,5
                               m2                       35
            

                           m1/m2 = 0,5/1,5 = 1/3

                           m1/(m1+m2) = 1/(1+3)

                           m1/m = 1/4

                           m1 = (1/4)·m = 25% af m               dvs 25% er 37C

                           m2 = (3/4)·m = 75% af m               dvs 75% er 35C


Skriv et svar til: Tænk selv opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.