Matematik
Integralregning, er på herrens mark...
Jeg har problemer med en opgave fordi jeg ikke har været ud for sådan en, og der er hellere ingen eksempler med det i min bog.
Arealet af det skraverede område er 68. Det oplyses endvidere at ∫ "fra 8 til -4" f(x)dx=52.
a) Bestem integralet ∫ "fra 8 til 4" f(x)dx (bemærk at det er plus 4 nu :))
b) Bestemet tallet k, så ∫ "fra 8 til -4" (f(x)+k)dx=112
Svar #3
28. juli 2011 af LuckyLuc (Slettet)
http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF11/110523%20hhx111MATA23052011CAF7.ashx
Opgave 5 i denne her...
Svar #4
28. juli 2011 af Andersen11 (Slettet)
Skal det første integral læses -4∫8 f(x) dx , dvs integralet fra -4 til 8, snarere end integralet fra 8 til -4 ?
Spm b) kan umiddelbart besvares, idet man jo kender -4∫8 f(x) dx = 52 . Man har så
-4∫8 (f(x)+k) dx = -4∫8 f(x) dx + -4∫8 k dx = 52 + 12k = 112, hvoraf 12k = 60, og dermed k = 5 .
For at løse spm a) skal man vide mere om funktionen f(x) .
Svar #6
28. juli 2011 af Andersen11 (Slettet)
#3
Ja, det hjælper jo altid at få hele opgaven. Og det drejer sig om Opg 5 i 2. delprøve.
Det skraverede område er lig med -4∫4 f(x) dx = 68 .
Derfor får man
4∫8 f(x) dx = -4∫8 f(x) dx - -4∫4 f(x) dx = 52 - 68 = -16 .
Det er en lille opgave i at benytte indskudsreglen for bestemte integraler.
Svar #7
28. juli 2011 af Andersen11 (Slettet)
Blot for en god ordens skyld:
Integralet a∫b f(x) dx læses: "integralet fra a (nedre grænse) til b (øvre grænse) af f(x) dx "
Bemærk også, at
a∫b f(x) dx = - b∫a f(x) dx ,
dvs. at det bestemte integral ændrer fortegn, hvis man bytter om på grænserne.
Svar #9
28. juli 2011 af Studieguruen (Slettet)
#8
Den mand er så skarp! Sidder bare og bliver mere og mere imponeret hver gang han logger ind på SP. En gudsbenådet matematiker :-) Jeg takker også.
Svar #10
28. juli 2011 af LuckyLuc (Slettet)
#6
Hvorfor 4∫8 f(x) dx = -4∫8 f(x) dx - -4∫4 f(x) dx = 52 - 68 = -16?.
Svar #11
28. juli 2011 af Andersen11 (Slettet)
#10
Her indskyder vi -4 mellem grænserne 4 og 8 og benytter den sidste fortegnsregel nævnt i #7:
4∫8 f(x) dx = 4∫-4 f(x) dx + -4∫8 f(x) dx = - -4∫4 f(x) dx + -4∫8 f(x) dx = -68 + 52 = -16
Indskudsreglen siger, at for vilkårlige a, b, c gælder
a∫b f(x) dx = a∫c f(x) dx + c∫b f(x) dx
Svar #12
28. juli 2011 af LuckyLuc (Slettet)
Tak for opklaringen. Forvirrede ekstremt meget at der ikke var noget funktion... Og pludselig får man at vide arealet er 68, og et eller andet integral er = 52.. Tak for det :)
Svar #14
29. juli 2011 af Studieguruen (Slettet)
#13
.. Du udregner egentlig integralet, idet F(x) = kx
-4∫8 k dx = F(8) - F(-4) = 8k - (-4)k = 12k
Svar #15
29. juli 2011 af Andersen11 (Slettet)
#13
Her beregnes -4∫8 k dx = [kx]8-4 = 8k - (-4)k = 12k .
Integralet af en konstant funktion over et interval er jo lig med konstanten ganget med intervallets længde, dvs k·12 .
Svar #16
30. juli 2011 af LuckyLuc (Slettet)
Tak har den nu.. Havde bare ikke lige lært at hvis grænserne byttes om, så skifter integralet fortegn.. Mange tak for hjælpen, tror jeg skal have flere af den type opgaver i ryggen for at forstå det uden problemer.
Skriv et svar til: Integralregning, er på herrens mark...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
