Matematik
Integralregning, hurtig check
Det er opgave 9A b) del 2 og 9B del 2 i linket
9A) b) [12;50]
9B) (Altså hvordan skriver jeg det mere matematisk op måske)
a) F(b)-F(a) ⇒ 0,5-(-0,25)= 0,75
b) y=-3x-5
Svar #1
13. august 2011 af Studieguruen (Slettet)
#0
Hvilket link?
Mere matematisk skriver man om integralet
a∫b f(x) dx = [F(x)]ab = F(b) - F(a)
Svar #3
13. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
Der er vistnok tale om opgaver i dette sæt http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20hhx%20og%20htx/100225_opgave_hhx_opgave_mat_A_dec_2009.ashx
9B a) Her gælder jo, at
1∫4 f(x) dx = F(4) - F(1) = 0,5 - (-0,25) = 0,75
b) Ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (1 , f(1)) er
y = f'(1) · (x - 1) + f(1) , dvs
y = -3·(x - 1) + (-2) , altså
y = -3x + 1
Skitserer man tangenten på øjemål på figuren i opgavesættet er det klart, at den pågældende tangent umuligt kan skære y-aksen i (0 , -5) som påstået i #0.
Svar #4
13. august 2011 af Studieguruen (Slettet)
#3
Godt spottet, Andersen11. Det link havde jeg ikke lige fundet.
Svar #5
13. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
#4
Det er et opgavesæt, som trådstarter havde spurgt om i en anden opgavetråd for et par dage siden.
Men hvis det er dette opgavesæt, forstår jeg ikke trådstarters svar på spm 9A b)
Svar #6
13. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)
Følsomhedsanalyse, lineære programmering i 9A b.
-a/b er niveauets hældning.
-a/25=-1/2 og -a/25=-2
a=12,5 og a=50
[12,5;50] kan ax varriere uden maksimums punktet ændres
Altså der hvor maksimum ligger, er jo mellem de to betingelsers hælding som er -1/2 og -2. Ville bare lige sikre mig da der til eksamen viser sig at komme mange af den type opgaver.
Svar #7
13. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
#6
Ja, det er det korrekte interval; men det er ikke helt svaret på opgavens spørgsmål:
b) Hvor meget kan prisen på tærte T1 stige, uden at bageren skal ændre på den daglige
produktion fundet i spørgsmål a).
Svaret på dette spørgsmål er 25kr .
Svar #8
13. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)
Godt spottet... Spotteren. Tak for denne oplysning, kan måske rede nogle procenterne på mandag :)
Skriv et svar til: Integralregning, hurtig check
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
