Fysik

Er mekanisk energi og kinetisk energi det samme?

15. august 2011 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er mekanisk energi og kinetisk energi det samme? Hvis det er det, hvad er potentiel energi det samme som så?

Tak på forhånd;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2011 af MieKristensen (Slettet)

nej, kinetisk energi er bevægelsesenergi. Altså E_kin = 1/2*m*v^2.
Mens mekanisk energi er summen af den potentielle energi og den kinetiske energi.

Potentiel energi er beliggenhedsenergi: E_pot=m*g*h.


Svar #2
15. august 2011 af Sinimini (Slettet)

hmm. tak, men jeg forstår det ikke? Kunne du forklere det lidt bedre? I min bog står der at når bilen kører er der mekanisk energi, men er det heller ikke kinetisk energi?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2011 af mathon

 

                                                       Emek = Ekin + Epot = k(onstant)

i det Jordnære tyngdefelt
                                                       Emek = ½·m·v2 + m•g·h = ½·m·V2 + m•g·0 = ½·m·02 + m•g·H

hvoraf
                                                       h = v2/(2g)
og
                                                       v = √(2gh)
              


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2011 af MieKristensen (Slettet)

Jeg vil gætte på det skyldes at den potentielle energi er 0, i og med bilen kører i højden 0.

Dermed bliver E_mek=0+E_kin  => E_mek=E_kin.

Altså i dette tilfælde er den mekaniske energi den sammen som den kinetiske energi, men dermed ikke sagt at det altid er det.

Men jeg kender ikke lige eksemplet i din bog, så kan ikke lige love det er den rigtige forklaring på det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2011 af mathon

rettelse til #3

 

 
                                                       H = V2/(2g)
og
                                                       V = √(2gH)
             


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. august 2011 af AskTheAfghan

#2 . Det er vigtigt at den totale energi (mekanisk energi) er bevaret, så giver det mulighed for lettere at løse mange fysikproblemer. Det er lidt for kompliceret til at give en eksempel til det, men kan prøve... 

    Formlen er:           ΔEMek = ΔEKin + ΔEPot

                   (start)                                                                  (kører imens til enden)                       (slut)

                    |______________________________ [--bil--) ________________|

                 EPot = x J                                                                   " EMek "                                  EPot = 0 J

                      EKin = 0 J                                                                                                                  EKin = x J

Udregning:

        ΔEMek = ΔEKin + ΔEPot   ⇔   ΔEMek = (0 J - x J) + (x J - 0 J)   ⇔   ΔEMek = - x J + x J   ⇒ 0 J

                                                                                                                                           (den er så bevaret).

Mekanisk energi = Total energi.

Kinetisk energi = Bevægelses energi.

Potentiel energi = Beliggenheds energi.


Skriv et svar til: Er mekanisk energi og kinetisk energi det samme?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.