Kemi

Ion forbindelser

15. august 2011 af SisselB (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej! 

Jeg sidder med en opgave i et journal ark hvor jeg skal beskrive hvilken ion der er den aktive. 

I eksemplet givet med Na+ og S- - er hhv Na+ = neutral og S- - = basisk  og S - - er derfor den aktive ion.

Mit spørgsmål går på hvordan man finder ud af hvilken ion der er den aktive fx i et salt som NH4Cl

og evt. en generel teori


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2011 af mathon

 

               17Cl- er jo kemisk stabil, da oktetten er "hjemme" 1s2 2s2 2p6 3s2 3p6,

hvorfor der er tale om
                                             NH4+


Svar #2
15. august 2011 af SisselB (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan du kommer frem til at Cl- er kemisk stabil.. og hvorfor kan man så konkludere at NH4 er aktiv?

Hvad med et eksempel som AlCl3? Hvilken Ion ville her være den aktive?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2011 af mathon

 

     AlCl3 optræder let som stærk Lewissyre
     da der let dannes
                                              [Al(H2O)6]Cl3 hvor

                                              [Al(H2O)6]3+       er en hexavalent syre


Svar #4
15. august 2011 af SisselB (Slettet)

 okay, men er der ikke en generel fremgangsmåde hvor man kan bestemme hvilken en af ionerne der er en syre og en base?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2011 af mathon

    Cl- kan optræde som yderst svag base og danne HCl

    [Al(H2O)6]3+  som middelstærk syre

                                             [Al(H2O)6] 3+  --->  [Al(H2O)5OH]2+ +  H+       pKs =  4,9

.

    men
             ingen generel fremgangsmåde...

                                            


Skriv et svar til: Ion forbindelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.