Fysik

Energi omsat i resistor

15. august 2011 af miinnaxd (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg er desværre ikke så god til ellære, så har brug for lidt hjælp:

I et elektrisk kredsløb er der en spændingsforsyning, en resistor, en omskifter og 3 kapacitorer:

Jeg mangler spørgsmål d) Beregn energimængden der omsættes i resistoren i løbet at tiden t.

Har prøvet at gå ud fra Joules lov:

E=R*I2*T

Jeg ved også at I=U/R så dette indsættes for I i den første ligning: E=R*(U/R)2*T = 47000(ohm)*(25/47000)2*1,59 s= 0,0211 J

 (Jeg har tiden, T=1,59 s fra et andet delspørgsmål)

Men det virker ikke helt rigtigt...? Se evt. indscannet papir med hele opgaven på

Vedhæftet fil: IMG.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2011 af mathon

   du har sikkert beregnet opladningspændingen
   over kapacitor 1 til
                                                                      14,8785 V
   og dermed spændingen over
   erstatningskapacitoren C4 for
   kapacitor 2 og kapacitor 3
   til at være
                                                                      (25,0 V) - (14,8785 V) = 10,1215 V ≈ 10,1 V    med (1 rimelig dec.)

                    
   c)
          kortslutning af kapacitor C4 = C gennem
          resistoren R = 47 kΩ
                                                                      u = uo·e-t/RC    

                                                                      0,10uo = uo·e-t/RC 

                                                                      0,10 = e-t/RC     

                                                                      ln(0,10) = -t/(RC)

                                                                      t = -ln(0,10)(47000 Ω)(14,7·10-6 F) ≈ 1,59 s                                                            

 

                                                                   

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2011 af mathon

d)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2011 af mathon

korrektion til #2

d)
 


Svar #4
16. august 2011 af miinnaxd (Slettet)

 Okay mange tak :) det var jeg jo nok ikke selv kommet på inde for rimelig tid


Skriv et svar til: Energi omsat i resistor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.