Matematik

hjælp til en funktion

16. august 2011 af lahme (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.

jeg har en bestemt funktion som lyder:

f(x) = x^4 + 2x^3 - 11x^2 - 12x + 36

a) løs ligningen f(x) = 0.

jeg ved ikke helt, hvad er det jeg skal gøre. skal man differentiere? eller hvad?

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2011 af mathon

 

       Define f(x) = x^4 + 2x^3 - 11x^2 - 12x + 36

       solve(f(x)=0,x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2011 af SuneChr

En evt. heltallig rod vil gå op i konstantleddet, 36.

Prøv med f.eks. 2 eller  - 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man ser,

at f(x) = x4 + 2x3 -11x2 -12x + 36 = (x2 + x - 6)2 = (x - 2)2 · (x + 3)2


Skriv et svar til: hjælp til en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.