Fysik

Kunne en af Newtons love være undladt?

17. august 2011 af DrNielsen - Niveau: A-niveau

Som det fremgår af overskriften, har jeg en undren over inertiens lov. Eller nærmere er jeg blevet udfordret af min lærer.

Hvis Fres = 0

Må bevægelsen være retlinet eller evt. ligge stille.

Ud fra Newtons 2. lov fremgår det at Fres = m * a ⇔ a = Fres / m

Hvorfor kan den første lov så eksistere?

Vh. JN


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Hvad mener du helt præcist?

Hvis legemet har en acceleration, vil bevægelsen jo hverken være stille eller retlinet, og derfor vil Fres ≠ 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2011 af mathon

inertiens lov var en empirisk lov

2. lov
                    a = Fres / m                                 når Fres = 0  ⇔  a = 0

                    en uaccelereret bevægelse fortsætter med uændret begyndelseshastighed

                    som
                                   hvis denne er
                                                                 0 betyder fortsat forbliven på stedet

                                                                 forskellig fra 0 betyder fortsat jævn bevægelse
                                                                 efter
                                                                                s = vo·t   som er en velkendt retlinjet jævn bevægelse
                                                                    kinematisk beskrivelse

                    som 2. lov ikke karakteriserer nærmere - derfor 1. lov


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Indenfor kinematikken snakker man om en jævn bevægelse:

s = v0·t + s0           hvor a = 0

Og en jævnt voksende bevægelse:

s = 1/2·at2 + v0·t + s0            hvor a ≠ 0

v = a·t + v0

v2 - v20 = 2·a·(s - s0)


Svar #4
17. august 2011 af DrNielsen

Hov, en lille smutter :D
Men jo tak, det var #2 jeg fiskede efter :-)


Skriv et svar til: Kunne en af Newtons love være undladt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.