Kemi

Beregn pH af syreblanding

18. august 2011 af impala61 (Slettet)

 fortyndet saltsyre (2,0 M HCl) skal bruges til afkalkningen af 5,0 g CaCO3
Der hældes først 8 kopper vand i kaffe maskinen i, og bagefter et kop fortyndet saltsyre. (Hvert kop rummer 150ml)
Beregn pH for syreblandingen.

Ved at jeg skal finde stofmængden til at starte med men hvordan ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2011 af mathon

 

          fortyndingsfaktor (1/9)

                    2,0 M HCl bliver til (1/9)·(2,0 M) = 0,2222 M

                    [H3O+] = 0,2222 M                                                 (stærk syre)

                    pH = -log([H3O+]/M] = -log(0,2222) ≈ 0,7


Skriv et svar til: Beregn pH af syreblanding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.