Fysik

Udregning af effekt, masse, acceleration og hældning.

19. august 2011 af indo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et tog kører under storebæltsbroen. 

I Tunnelen har banelegemet en hældning på 0,86 grader.

ved 180 km/h er den samlede vind- og gnidningsmodstand på toget i alt 8*10^3 N.

Tyngdeaccelerationen er 9,82 m/s^2.

Hvilken effekt skal togets motorer yde, for at toget kan kører op mod Sprogø med maksimal fart(180 km/h)?

lavede nogle udregninger hvor jeg tog udgangspunkt i at tyngdeaccelerationen har den acceleration ved et lodret fald.

så jeg gjorde følgende:

9,82/90*0,82=0.08947111111

Den acceleration gangede jeg med togets masse som er 108*10^3 kg:

108000*0.089471111111=9662.8799999998 N

Jeg forsatte så frem til en effekt, men vil spare jer for de udregninger, da det ikke er der problematikken ligger...

dette er sikkert totalt forkert, men har ikke haft særlig meget om kinematik, og vi er mere eller mindre blevet smidt ud i det... 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Effekten beregnes ved 

P = Fmotor·v

Ved den konstante hastighed på 180 km/t, har vi at

Fmotor = Fgnid + Ftyngde , hvor

Ftyngde = mg·sin(0,86o)

Beregn nu effekten ud fra dine oplysninger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Find først den resulterende kraft Fres for tyngdekraften på toget projiceret i bevægelsens retning og gnidningskraften på toget. Det er den kraft, som togets motorer skal udligne for at køre med konstant hastighed. Beregn dernæst den ydede effekt.


Skriv et svar til: Udregning af effekt, masse, acceleration og hældning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.