Matematik

Reducer og løs en ligning

20. august 2011 af joeeey (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen som vil hjælpe med at reducer og løse de her to ting jeg sidder og bakser med:

Reducer

5a-(10b-4a)+(a-1)(b-1)

Løs ligningen

2x/x-1=5-4/x-1

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Reduktionen:

Hæv den første parentes, men vær opmærksom på det negative fortegn. I det sidste led ganger du ud.

Hvordan ser ligningen ud? Husk parenteser, så er det nemmere at hjælpe med. Hedder ligningen følgende:

2x/(x-1) = (5-4)/(x-1)  ?


Svar #2
20. august 2011 af joeeey (Slettet)

5a-(10b-4a)+(a-1)(b-1)

5a-10b-4a+(a-1)(b-1)

hvordan skal vi gange ud?

okay den hedder (2x)/(x-1) =5- (4)/(x-1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du hæver parenteserne således:

5a - (10b - 4a) + (a - 1)(b - 1)

5a - 10b + 4a + ab - a - b + 12

Prøv nu selv at reducere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Når du skal løse ligningen, så prøv at gange (x-1) ind i hvert led.


Svar #5
20. august 2011 af joeeey (Slettet)

5a - 10b + 4a + ab - a - b + 12

-2a 9b + ab + 2 ?

sorry men hvordan er det vi ganger (x-1) ind i hvert led ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt. Når du reducerer udtrykket, får du:

5a - 10b + 4a + ab - a - b + 1

8a - 11b + ab + 1


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Du ganger (x-1) ind i hvert led således:

(2x)·(x-1)/(x-1) = 5(x-1) - 4(x-1)/(x-1) , hvoraf

2x·1 = 5(x-1) - 4·1 ⇔

2x = 5x - 5 - 4

Denne ligning burde du kunne løse uden min hjælp.


Svar #8
20. august 2011 af joeeey (Slettet)

okay


Svar #9
20. august 2011 af joeeey (Slettet)

ja okay

2x = 5x - 5 - 4

9 = 3x

x = 9/3

x = 3


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#9

Ja, det er naturligvis korrekt.


Skriv et svar til: Reducer og løs en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.