Kemi

Rettelse af opg.

20. august 2011 af uiouio (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 82. »Fysiologisk saltvand« er en 0,9% (masse%) opløsning af NaCl i vand. Der skal fremstilles 1L opløsning, som indeholder præcos 0,900% NaCl.
Densiteten af en sådan opløsning er 1,005g/mL.
Hvad er massen af 1L opløsning?
m=V·ρ=1000mL*1,005g/mL=1005g
Hvor meget NaCl skal der afvejes for at lave 1L opløsning?
0,9% er det samme som 0,009g
m(NaCl)=0,009g*1005g=9,045g
 


Svar #1
20. august 2011 af uiouio (Slettet)

Jeg har fundet facitliste til opgaven og det ser forhåbentligt rigtigt ud


Skriv et svar til: Rettelse af opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.