Kemi

opgave

20. august 2011 af uiouio (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 86. Stoffet CuSO4·5H2O(s) anvendes til at lave 500mL 0,125M CuSO4(aq).
Beregn massen af CuSO4·5H2O(s), som man skal bruge til at lave opløsningen.
n=c*v=0,125M*0,5L=0,0625mol
m=n*M=0,0625mol*249,7g/mol=15,61g

Jeg kan ikke løse følgende,

Hvor stort et volumen skal man afmåle af opløsningen, hvis man skal bruge 0,00500mol CuSO4(aq)?
 

brug formler, så jeg ved hvordan det skal gøres en anden gang


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2011 af mathon

 

                       V·c = n

                       V = n/c = (0,00500 mol) / (0,125 mol/L) = 0,04 L = 40 mL


Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.