Matematik

Simpel brøkregning - bare ikke for mig!

21. august 2011 af omgwtfff (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har nogle små opgaver som driller mig lidt. Jeg ved, jeg burde kunne løse dem, men nu er jeg kommet til det punkt hvor jeg virkelig trænger til en forklaring på, hvordan jeg skal komme frem til et svar!

Opgaverne lyder således:

A) x/3 * (1/5 + 3/x)

B) (2/5 + 4/x) : 2/x

C) (5/3x - 1/4x) * x/17

Håber, jeg kan få lidt hjælp. Gerne med forklaringer! ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2011 af 215 (Slettet)

Tror det er dette du søger.. Håber dette kunne hjælpe dig

http://da.wikipedia.org/wiki/Br%C3%B8k#Regneregler_for_br.C3.B8ker


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2011 af AskTheAfghan

A)

x/3 * (1/5 + 3/x) = x/3 * (15+x / 5x) = ...              benyt a/b · c/d = ac/bd    , hvor

                            a/b  *    b    /    d


Svar #3
21. august 2011 af omgwtfff (Slettet)

Mange tak :)

Kan det så passe at   x/3 * (1/5 + 3/x)   =    x/3 * (15+x / 5x)   =   x*(x+15)/3*(5x)   =   x2+15x/15x  ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2011 af AskTheAfghan


Skriv et svar til: Simpel brøkregning - bare ikke for mig!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.