Matematik

Exponentiel funktion

22. august 2011 af SigneBuhl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!
Jeg sidder lige med denne matematikopgave, og er gået i stå ved d) - håber nogle kan fortælle mig hvordan man skal gøre :-)

a) Lav såvel en lineær regression som en eksponentiel regression. Argumentér for at den eksponentielle model er bedst. (Dokumenter argumenter med udskrift fra statistiske beregninger på data)
b) Angiv modelforeskriften for befolkningsudviklingen.
c) Udregn fordoblingskonstanten T2
d) Udregn hvilket år befolkningen vil overstige 1,5 milliard.
e) Illustrer din besvarelse med graf af
model og notér om graf og beregninger stemmer.
 

Hilsen Signe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2011 af mathon

d)

                 B(t) = Bo·at

                 1,5·109 = Bo·at

                 at = (1,5·109)/Bo

                 ln(a)·t = ln((1,5·109)/Bo)

                 t = ln((1,5·109)/Bo) / ln(a)


Skriv et svar til: Exponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.