Matematik

Geometri - trekant

22. august 2011 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: C-niveau

God aften

Opgaven:

Givet er en retvinklet trekant, hvor den ene af de spidse vinkler er 3 gange så stor som den anden.

Du skal bestemme størrelsen af de to vinkler.

Kan I hjælpe mig med at opstille en ligning til problemet?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2011 af emul0c

Du ved at en trekant er 180 grader, og at den ene vinkel er ret (90 grader). Hvorfor de to sidste må udgøre:

180 - 90 = 90 grader.

Du ved så at den ene skal være 3 gange større end den anden, derfor:

4x = 90
x = 22,5

Så den mindste vinkel er 22,5 grader - næste er 3*22,5, og sidste er 90 = 22,5 + 67,5 + 90 = 180 :-)


Svar #2
22. august 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#1

Tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Geometri - trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.