Fysik

Bevægelse med konstant acceleration

23. august 2011 af 07xaca (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Er der nogen, som kan hjælpe mig med nedenstående opgave:

Den menneskelige krop kan overleve en acceleration traume hændelse (et pludselig stop) hvis størrelse af acceleration er mindre end 250 m/s^2.Hvis du er udenfor en billykke med en initial hastighed på 105 km/t (65 mi/h) og du bliver stoppet af en airbag, der udløses fra instrumentbrættet, over hvilken afstand skal airbaggen stoppe dig for at du kan overleve ulykken?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2011 af Esbenps

 Hvis vi antager, at accelerationen fra airbaggen er konstant, så har vi at 

a(t) = a (konstant)

v(t) = a*t + v0 (v0 er starthastigheden)

s(t) = ½at^2 + v0*t

(Jeg kender ikke dit niveau, men jeg antager, at du kender disse ligninger?)

Hvis du løser ligningen v(t) = 0, så finder du ud af, hvor lang tid, der går, til menneskekroppen er helt i hvile efter ulykken. Lad os kalde det resultat for t_stop.

Resultatet for t_stop kan du efterfølgende indsætte i den sidste ligning. Det vil sige, du skal udregne s(t_stop), som altså angiver den afstand, over hvilken airbaggen har stoppet dig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2011 af mette48 (Slettet)

Den menneskelige krop kan overleve en acceleration traume hændelse (et pludselig stop) hvis størrelse af acceleration er mindre end 250 m/s^2.Hvis du er udenfor en billykke med en initial hastighed på 105 km/t (65 mi/h) og du bliver stoppet af en airbag, der udløses fra instrumentbrættet, over hvilken afstand skal airbaggen stoppe dig for at du kan overleve ulykken?

v=105km/t =105/3,6 m/s ≈ 29 m/s

hastigheden går fra 29 m/s til 0 m/s

accelerationen er 250 m/s2

v = a*t ⇒ t=v/a

t = 29m/s /250 m/s2= 0,12 s

s= ½ *a*t2 =½*250*0,122 m


Skriv et svar til: Bevægelse med konstant acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.