Matematik
Areal af punktmængde
Jeg har virkelig problemer med nedenstående opgave. Jeg føler, at jeg har fået det hele givet, men jeg kan ikke finde en løsning.
y = e^(x+2)-3
Integralkurven, tangenten i (-2,y(-2)) og y-aksen afgrænser en punktmængde.
Jeg ved at y(-2) = -2
Jeg skal bestemme den eksakte værdi af arealet af denne punktmængde. Hvordan gør jeg det?
Opgaven er med hjælpemidler.
Svar #1
25. august 2011 af mathon
y ' = f '(x) = ex+2
f '(-2) = e-2+2 = e0 = 1
f(-2) = e-2+2 - 3 = 1 - 3 = -2
tangenten i (-2,-2):
y = f '(-2)(x+2) - 2
y = x + 2 - 2
y = x
integralkurven, den rette linje y = x og y-aksen afgrænser en punktmængde
Bestem den eksakte værdi af arealet af denne punktmængde.
Svar #2
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)
#0
Du finder to arealer; et som befinder sig over x-aksen, og et andet som befinder sig under x-aksen.
Find først arealet over x-aksen ved:
A1 = ln(3)-2∫0 f(x) dx
Det andet areal finder du ved:
A2 = -2∫0 y - f(x) dx
Læg herefter de to arealer sammen.
Svar #3
25. august 2011 af mathon
f(x) = ex+2 - 3 g(x) = x f(x) ≥ g(x)
A(real ) = -2∫0(f(x) - g(x))dx = -2∫0(ex+2 - x - 3)dx = [ex+2 - (1/2)x2 - 3x]-20 =
e0+2 - (1/2)·02 - 3·0 - (e-2+2 - (1/2)·(-2)2 - 3·(-2))
e2 - 1 + 2 - 6 = e2 - 5
Svar #4
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)
rettelse til A2 :
A2 = -2∫0 (x) dx - -2∫ln(3)-2 f(x) dx
= 3·ln(3) - 4
≈ -0,704
Det første areal A1 gav:
A1 = ln(3)-2∫0 f(x) dx
= 3·ln(3) + e2 - 9
≈ 1,685
Svar #6
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)
#5
f(x)'s skæring med x-aksen er x = ln(3) - 2 = -0,90 .
Arealet over x-aksen går fra x = ln(3) - 2 til x = 0 .
Se evt. linket:
Svar #8
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)
#7
Du løser f(x) = 0 og finder, at x = ln(3) - 2. Dernæst finder du arealet over x-aksen i intervallet fra x = ln(3) - 2 til x = 0:
A1 = ln(3)-2∫0 f(x) dx
= 3·ln(3) + e2 - 9
≈ 1,685
Skriv et svar til: Areal af punktmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
