Matematik

Naturlige Logaritmen

25. august 2011 af Musensmed (Slettet) - Niveau: B-niveau

En løsning

ex = 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2011 af mathon

 

   brug ln(x) på begge sider

                              ln(ex)  =  ln(3)......


Svar #2
25. august 2011 af Musensmed (Slettet)

Har jeg prøvet går i stå der efter. Hva kan jeg gør derefter kan ikke se det på mine regneregler


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. august 2011 af SuneChr

Udnyt definitionen på en logaritmefunktion:

loge x  =  y     ⇔      e =  x                             loge  kaldes også den naturlige logaritmefunktion   ln

og tilsvarende

log10 x  =  y   ⇔   10y  =  x                                 log10    er  10-talslogaritmen  log


Svar #4
25. august 2011 af Musensmed (Slettet)

Det hjælper bare ikke, for efter

ln(ex) = ln(3) vil jeg

x · ln(e) = ln(3)

x = ln(3)/ln(e) og det kan bare ikke passe


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2011 af mathon

   ln(e) = 1


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Husk på, at ln(e) = 1 . Resultatet er korrekt.


Svar #7
25. august 2011 af Musensmed (Slettet)

men hvordan kommer man af med ln(3) i det stykke ??


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det kommer man ikke af med. Løsningen er x = ln(3) . Det kan så angives ved en tilnærmet værdi

x = ln(3) = 1,0986 (4 dec)


Svar #9
25. august 2011 af Musensmed (Slettet)

nåå ja tak


Skriv et svar til: Naturlige Logaritmen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.