Matematik

Geometri Trekant

26. august 2011 af DitteLyng (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en trekant ABC er lABl = x , lBCl = x/3 og lACl = 3x/4

a) Bestem vinkel A

b) bestem x, når arealet af trekanten er 13

Håber nogle kan hjælpe eller give nogle fif..
Hvordan jeg efter kan tegne trekanten i Geometer eller noget :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2011 af Walras

Du skal blot opskrive cosinusrelationen, der udregner vinkel A. x'erne skal nok gå ud med hinanden så. Når du da har en vinkel, kan du benytte din arealformel (hvori du skal bruge både længder og én vinkel) til at udregne arealet. Da du kender dette, kan du således isolere x.


Svar #2
26. august 2011 af DitteLyng (Slettet)

Kan du forklare på en anden måde, er helt blank :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2011 af Walras

Jo. Men det er ren formelrytteri, så i virkeligheden handler det blot om, at du finder din formelsamling frem. I virkeligheden burde du kunne disse formler udenad.

Forsøg med indsættelse i

og efterfølgende i

hvor T er arealet.

Husk i øvrigt, at vinkel A fås ved


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2011 af mathon


Svar #5
26. august 2011 af DitteLyng (Slettet)

hvordan skriver jeg cos^-1 ind i TI ?

Det virker ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2011 af mathon

du skal ikke taste "cos^-1"
funktionen
                  cos-1(       i ét tast        ( ruder efterfulgt af "z" )

 


Skriv et svar til: Geometri Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.