Matematik

Cirklens radius og centrumkoordinater

01. september 2011 af Rikkeed (Slettet)

 Hej.

Jeg mangler hjælp til følgende opgave.'

En cirkel er givet ved ligningen:

x^2 + y^2 - 6x - 6y - 7 = 0

a. Bestem cirklens radius r og koordinaterne til cirklens centrum.

b. Bestem koordinaterne til cirklens skæringspunkter med x-aksen.

Nogle der kan hjælpe med med dette??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2011 af mathon

a)

     x2 - 6x + y2  - 6y - 7 = 0

                                                x2 - 6x = (x-3)2 - 9

                                                y2  - 6y = (y-3)2 - 9


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2011 af Isomorphician

a.: Omskriv vha. kvadratsætningerne.

b.: Indsæt y = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2011 af mathon

 

         (x-3)2 - 9 +(y-3)2 - 9 - 7 = 0

         (x-3)2 + (y-3)2 = 52     
    

b)

skæring kræver

                          på cirklen                                      på x-aksen
                   (x-3)2 + (y-3)2 = 25                                  y = 0

hvoraf

                                                    (x-3)2 + (0-3)2 = 25

                                                    |x-3|2 = 16

                                                    x-3 = ± 4

                                                    x = 3 ± 4

    skæringspunkter:
                                     S1 = (-1,0)          
S2 = (7,0)                                               


Svar #4
01. september 2011 af Rikkeed (Slettet)

Så radius er 5 og centrumkoordinaterne er (3,3)??


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2011 af mathon

                                       Ja


Skriv et svar til: Cirklens radius og centrumkoordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.