Matematik

Gennemsnit på skridt..

02. september 2011 af sjes (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg sidder her med en opgave i matematik, som jeg finder meget besværlig at vise..

Den lyder således:

Jørn H.s skridt:

10% af skridtene er 30 cm lange

20 % af skridtene er 120 cm lange

70 % af skridtene er 70 cm lange

Vis at Jørn H.s gennemsnitlige skridtlængde er 76 cm.

Jeg har selv forsøgt således: 720 Ved at lægge alle tallene sammen. (10% af 30.. Så ved man at 100 % er 300.. 20 % er 620.. 70 % af 70.. er 100..) Og divideret med 9.5, som jeg fik til 75,78..

Nogen der evt. kan hjælpe mig, og forklare?


Svar #1
02. september 2011 af sjes (Slettet)

Det skal siges, at Jørn H har løbet 11000 skridt.. Tror måske jeg ved det nu.. Men derfor må I gerne stadig svare :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Find gennemsnittet af de vægtede skridtlængder. Hver af skridtlængderne vægtes i forhold til, hvor hyppigt de forekommer.

(gennemsnitlig skridtlængde) = 30cm·10% + 120cm·20% + 70cm·70% = ...


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Antag at vi har 100 skridt. Her af er 10% (10 skridt) på 30cm. 20% (20 af dem) er 120cm, og de sidste 70 er 70cm.

(10skridt*30cm/skridt + 20skridt*120cm/skridt + 70skridt*70cm/skridt) / 100skridt = Gennemsnitligt 76cm/skridt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. september 2011 af peter lind

middelværdi = 0,1*30+0,2*120+0,7*70


Svar #5
02. september 2011 af sjes (Slettet)

Tusind tak skal du have! Det var mig en utrolig stor hjælp! Tak!


Svar #6
02. september 2011 af sjes (Slettet)

Tak til Jer alle!


Skriv et svar til: Gennemsnit på skridt..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.