Matematik

StxA (ekspontiel funktion)

03. september 2011 af ras830 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, sidder lige og bøvler med en opgave her, så ville høre om nogen kan hjælpe kan ikke lige se mig ud af den!! :

 

"Trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilnærmelse som en ekspontiel udvikling med en halveringshøjde på 5 km.

 

A) Opsriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfladen er 1 atm. "

 

Er med på at en ekspontiel funktion er f(x)=b*a^x, kan bare ikke lige se mig ud af hvad der skal skrives hvor og hvad der menes. Håber at nogen kan hjælpe mig :-D

 

På forhånd tak!

 

Mickey

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2011 af mathon

 

                                    P(h) = Po·ah

halveringshøjden
giver dig
oplysningen
                                    (1/2) = a5

hvoraf
                                    a = (2-1)1/5 = 2-0,2 ≈ 0,870551
dvs
                                    P(h) = (1 atm)·0,870551h

 

                                  

 

                       


Svar #2
03. september 2011 af ras830 (Slettet)

Mange tak for det hurtige svar :)

 


Skriv et svar til: StxA (ekspontiel funktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.