Matematik

To vektorer parallelle?

04. september 2011 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave:

To vektorer er givet ved a= (5 og -3) og b= (-100 og 59)

a) Afgør om de to vektorer er parallelle.

 Først har jeg fundet koordinaterne:

(-100-5)= 105

(59-3)= 56

Er der nogen, som ved, hvad næste skridt er i regnestykket?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af wut123 (Slettet)

Hvis de er parallelle vil determinanten være nul

a||b  ⇔ det(a,b)=0

 

Du kan også tjekke om der findes et tal t

a = t· b


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2011 af peter lind

Det er ikke koordinaterne du har fundet. Koordinaterne er givet i opgaven.

Du har 2 muligheder.

1. Find tværvektoren af a (eller b) og gang vektorerne skalært. Hvis resultatet er 0 er de parallelle ellers ikke.

2. find determinanten af de 2 vektorer. Hvis resultatet er 0 er de parallelle ellers ikke.


Skriv et svar til: To vektorer parallelle?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.