Matematik

Længde og areal

05. september 2011 af Thinkpositive (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen!

Jeg har en opgave, hvor husgavlen er tegnet i målestoksforholdet 1:300 

I den vedhæftede fil er der angivet de mål, jeg måler med linealen.

Jeg har lavet de fleste af opgaverne, men skal have hjælp til to:

Gavlens længde _____________ m

Gavlens areal _____________ m2 (Jeg har talt de kvadratiske firkanter inde i gavlen da den er tegnet på noget firkantet papir og der er 10)

Vedhæftet fil: 123.bmp

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2011 af SuneChr

Alle længdemål på tegningen skal ganges med 300.      300·3,8 cm =  1140 cm  =  11,4 m

Alle arealmål på tegningen skal ganges med  300 =  90 000


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. september 2011 af SuneChr

Arealet af gavlen på tegningen er summen af et rektangels og en ligebenet trekants areal.

  1,9·3,8 + ½·3,8·√ (2,22 - 1,92)  cm  Dette ganger du så med 90 000  for at få arealet i virkeligheden.

                     1 m =  10 000  cm2

 


Skriv et svar til: Længde og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.